ZO/07/07/2015 Usługa cateringowa dla Ośrodka opieki nad dziećmi wraz z dostawa do siedziby Zamawiającego
Nazwa zamawiającego:
Przemysłowy Instytut Automatyki i Pomiarów PIAP
Al. Jerozolimskie 202
02 – 486 Warszawa Warszawa, 16.07.2015
Zapytanie ofertowe nr 07/07/2015
Dotyczy usługi cateringowej dla ośrodka opieki nad dziećmi
MALI WYNALAZCY, prowadzonego w Warszawie,
przy Al. Jerozolimskich 202 dla około 27 dzieci w wieku1-5 lat
Kod CPV 55320000-9, 55321000-6, 55322000-3
Zamówienie wyłączone z przepisów stosowania ustawy Pzp
- I. ZAMAWIAJĄCY
Przemysłowy Instytut Automatyki i Pomiarów PIAP
Al. Jerozolimskie 202
02 – 486 Warszawa
www.piap.pl
II. OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
Przedmiotem zamówienia jest usługa cateringowa dla Ośrodka opieki nad dziećmi wraz z dostawą do siedziby Zamawiającego zgodnie poniżej wymienionymi wymaganiami:
- Wyżywienie 5 razy w tygodniu (poniedziałek – piątek – z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy) - zestaw dzienny powinien składać się z 4 urozmaiconych posiłków wraz z napojami:
ü I śniadanie (zupa mleczna, kanapki, parówki, herbata itp.),
ü II śniadanie (owoce),
ü zestaw obiadowy (zupa, drugie danie, kompot),
ü podwieczorek (galaretki, jogurty, kanapki, budyń itp.).
- Kaloryczność zestawu dziennego musi wynosić średnio od 1500kcal do 2000kcal, z uwzględnieniem norm żywieniowych dla dzieci w wieku 1 - 5 (ok. 75 % zapotrzebowania dziennego dziecka).
- Posiłki powinny być zróżnicowane według grup wiekowych.
- Wymagany czas dostawy poszczególnych posiłków w okresie poniedziałek-piątek:
ü śniadanie + II śniadanie - godzina: 8.30,
ü obiad -godzina: 11.30,
ü podwieczorek -godzina: 14.45.
- W proponowanej cenie Wykonawca musi uwzględnić możliwość dostarczenia posiłku z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb dzieci (np. dzieci z alergiami pokarmowymi), wypożyczenie wózka umożliwiającego rozwożenie posiłków.
- Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci. Wykonawca zobowiązany będzie zapewnić ilość posiłków zgodną z zapotrzebowaniem złożonym przez Zamawiającego na dany dzień.
- Wykonawca będzie przechowywał próbki pokarmowe ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek.
- Posiłki Wykonawca będzie dostarczać własnym transportem, w specjalistycznych termosach gwarantujących utrzymanie odpowiedniej temperatury oraz jakości przewożonych potraw.
- Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę na okres 10 dni i dostarczany Zamawiającemu do wcześniejszego zatwierdzenia. Wszelkie zmiany w jadłospisie sugerowane przez Zamawiającego będą wiążące dla Wykonawcy. Dzienny jadłospis obejmuje: I i II śniadanie, obiad, podwieczorek.
- Cena musi zawierać koszt przygotowania i dostarczenia posiłków do miejsca przeznaczenia.
- Firma cateringowa powinna mieć doświadczenie w przygotowywaniu posiłków dla dzieci w wieku 1-5 i spełniać wszelkie obowiązujące kryteria wymogów sanitarnych.
- Posiłki będą zamawiane o godzinie 7.45 każdego dnia, ilość będzie zależna od frekwencji dzieci.
- III. Dodatkowe informacje i dokumenty jakie musi przedstawić Wykonawca wraz z ofertą:
a) decyzja Inspektora Sanitarnego o spełnieniu przez wykonawcę wszelkich obowiązujących kryteriów wymogów sanitarnych,
b) oświadczenie Wykonawcy, że oferowane menu będzie opracowane zgodnie z rekomendacjami WHO (ŚWIATOWEJ ORGANIZACJI ZDROWIA) w oparciu o tabele i wytyczne Instytutu Żywności i Żywienia oraz Instytutu Matki i Dziecka,
2. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych.
3. Zamawiający nie dopuszcza możliwości powierzenia podwykonawcy części lub całości zamówienia.
IV. TERMIN WYKONANIA ZAMÓWIENIA
Termin wykonania przedmiotu zamówienia: od 1 września 2015 do 31 sierpnia 2016.
V. OPIS SPOSBU PRZYGOTOWANIA OFERTY
Wykonawca powinien stworzyć ofertę na formularzu załączonym do niniejszego zapytania oraz dołączyć poniższe dokumenty i informacje:
Oferta powinna być:
- opatrzona pieczątką firmową,
- posiadać datę sporządzenia,
- zawierać adres lub siedzibę oferenta, numer telefonu, numer NIP,
- podpisana czytelnie przez wykonawcę
Oraz zawierać dokumenty wymienione w punkcie III a – b.
VI. MIEJSCE ORAZ TERMIN SKŁADANIA OFERT
1. Oferta powinna być przesłana za pośrednictwem: poczty elektronicznej na adres: jowsiak@piap.pl oraz kzp@piap.pl lub dostarczona osobiście lub kurierem na adres PIAP, Al. Jerozolimskie 202, bud.3, pok.8, 02 – 486 Warszawa do dnia 23.07.2015 godz. 10:00.
2. O wynikach postępowania wykonawcy zostaną poinformowani mailem, na adres przedstawiony w ofercie.
3. Oferty złożone po terminie nie będą rozpatrywane
4. Oferent może przed upływem terminu składania ofert zmienić lub wycofać swoją ofertę.
5. W toku badania i oceny ofert Zamawiający może żądać od Wykonawców wyjaśnień dotyczących treści złożonych ofert.
6. Zapytanie ofertowe zamieszczono na stronie: www.piap.pl/BIP/Zamowienia-publiczne
VII. OCENA OFERT
Zamawiający dokona oceny ważnych ofert na podstawie następujących kryteriów:
1 - Cena 90%
2 - Czas dostawy 10% ( w godzinach, od momentu złożenia zamówienia)
Sposób obliczania wartości punktowej
Wartość punktowa poszczególnych kryteriów będzie wyliczana na podstawie następujących
wzorów:
Kryterium – K1 = 90 * najniższa z oferowanych cen/cena z ocenianej oferty.
Kryterium – K2 = 10 * najkrótszy termin dostawy/ termin dostawy z ocenianej oferty
I udzieli zamówienia wykonawcy, który zaoferuje dostawę posiłków dla dzieci w najniższej cenie oraz najkrótszym czasie ( najkorzystniejszy bilans K1 + K2) oraz spełni wszystkie wymagania wykonawcy.
VIII. INFORMACJE DOTYCZĄCE WYBORU NAJKORZYSTNIEJSZEJ OFERTY
O wyborze najkorzystniejszej oferty Zamawiający zawiadomi wykonawców za pośrednictwem strony internetowej oraz mailem na adresy podane w ofercie złożonej przez wykonawcę.
Zamawiający zastrzega sobie prawo do podjęcia negocjacji z wykonawcami, którzy złożyli oferty w celu uzyskania korzystniejszych warunków cenowych i czasowych.
Zamawiający zastrzega sobie możliwość unieważnienia postępowania bez podania przyczyny.
IX. DODATKOWE INFORMACJE
Dodatkowych informacji odnośnie przedmiotu zamówienia udziela Ewa Radomska pod numerem telefonu 22 874 0274 oraz adresem email: eradomska@piap.pl
X. ZAŁĄCZNIKI
Wzór formularza ofertowego.
Wzór umowy
Typ pliku | Nazwa pliku | Opis pliku | Osoba zamieszczająca | Data umieszczenia |
---|---|---|---|---|
zapytanie_ofertowe.pdf | Zapytanie ofertowe | Joanna Gorzelniak-Owsiak | 16.07.2015 08:12 | |
oferta catering_0107.docx | Formularz ofertowy | Joanna Gorzelniak-Owsiak | 16.07.2015 08:13 | |
Umowacatering0107.pdf | Wzór umowy | Joanna Gorzelniak-Owsiak | 16.07.2015 08:13 |